Lirë variçe venat xhel

 
Madh impuls venat variçe..

Trajtim variacione vogël
 • N]

  Trajtimi i pacientëve me varikozë


  Parimi i trajtimit të venave varikoze është trajtimi fillimisht i venave më të mëdha dhe i degëve më të vogla në fund. Ligatura me banda elastike dhe hemorroidektomia janë metodat më të sigurta për mosripërsëritjen e hemorroideve. Find out why Close " Trajtimi fizioterapeutik i pacienteve me paralize cerebrale" 12. Trajtimi i venave mund te jete kozmetik ( per varice te vogla si teleangiektazit) deri tek ai kirurgjikal. Get YouTube without the ads. Në përgjithësi, trajtimi fillon me venat safena të sëmura. Synimi është mbyllja e venave varikoze duke injektuar brenda tyre një lëndë kimike irrituese. Trajtimi me nxehtësi si elektrokoagulim, lazer ose rreze infra të kuqe dhe interventi kirurgjikal ( hemorroidektomia). Jan 28, · YouTube Premium Loading. Metodat e trajtimit janë mekanike, termike ose kimike. Metoda më e vjetër e trajtimit është kirurgjia. Sa më e madhe të jetë vena kryesore, aq më shumë rekomandohet heqja me sondë. Në trajtimin dhe mjekimin e venave të zgjeruara varikoze, intervenimi me këto metoda paraqet një revolucion që në masë të madhe zëvendëson metodat e deritashme klasike të operacionit kirurgjikal. Venat varikoze trajtohen më pas me mikrokirurgji ose me sklerotizim kimik. Paketat varikoze në kërci trajtohen njësoj për çdo metodë, me heqje nëpërmjet prerjeve të vogla ( flebektomi). Trajtimi i kapilarëve nuk eliminon sëmundjen që progreson në forma të reja. Kur venat varikoze janë të mëdha, këto metoda përdoren të kombinuara me mikrokirurgji ose me skleroterapi. Te gjitha kane rendesin e tyre pasi mos trajtimi i tyre mund te coje deri tek formimi i mpiksejeve te gjakut qe mund te shkaktojne edhe emboli pulmonare qe mund te perbeje nje komplikim fatal. Metodat termike të mbylljes së venave safena kryhen ambulatorisht, me anestezi lokale, pa plagë ose me plagë shumë më të vogla sesa në rastin e kirurgjisë, rekuperimi është shumë i shejtë, madje pacienti I kthehet aktiviteteve ditore brenda dittës. Përparësitë e intervenimit me metodat bashkëkohore. Në këtë mënyrë, këmba do të jetë me një pamje të mirë, që eliminon edhe ato pak kapilarë që duken. Trajtimi i ulcerave të këmbëve brenda dy javësh, me mbylljen e venave të dëmtuara, shpejton shërimin me 12%, krahasuar me trajtimin standard, sipas rezultateve të një studimi të publikuar në " New England Journal of Medicine".
  Trajtimi i venave varikoze. Trajtimi me skleroterapi është me i përshtatshëm për venat e vogla varikoze, si plotësim i metodave të tjera ose në rastet kur ka përsëritje të venave varikoze pas një trajtimi të mëparshëm. Trajtimi i pacientëve me varikozë. Për ruajtjen e këmbës pas terapisë zakonisht është e nevojshme qëndrimi shume pak në diell ( vetëm një herë në vit).   
  Venat me variçe dhimbje të mprehtë në muskujt e viçit