Shtypi varikoz

 
Venave variçe moskës..

Njeri variçe venat vezoret
  • Funksionon prekur varka..

    Kalanchoe cirrus variçe venat
  • ]

    Shtatzënia me myometrium varikoze


    Për shumë njerëz, venat varikoze janë thjesht një shqetësim estetik, kurse për shumë të tjerë mund të jenë një shqetësim i mirfilltë shoqëruar me ndjesinë e dhimbjes dhe parehatisë, si dhe sinjalizojnë probleme të qarkullimit të gjakut. Është e këshillueshme që nepsi kur shfaqet të plotësohet, pasi ai mund të kthehet në një mani që. Për shumë nga pacientët, çdo fantazi që ata kishin shkon jashtë binarëve sapo të përjetojnë simptomën e parë të shtatzënisë së tyre të madhe: sëmundjen në mëngjes. Shkencëtarët zbuluan se njerëzit që kanë vena varikoze janë 5 herë më shumë të rrezikuar që të zhvillojnë trombozë të venave të thella. Venat e thella janë të mbuluara me muskuj. Venat e dukshme, të dala mbi sipërfaqen e lëkurës quhen ndryshe venat varikoze. Arsyeja kryesore është se femra mban shumë peshë dhe lëngje gjatë shtatzënisë, e poashtu edhe prezenca e venave te zgjeruara ne legen ( barku i poshtem) mund të çojë në një gulçim të venave në vulvë/ vaginë. Shtatzënia, si shumica e përvojave në jetë, rrallë shkon pikërisht ashtu siç është e planifikuar. Venat varikoze zakonisht janë më të theksuara në këmbë, por gjatë shtatzënisë së vonshme ata mund të zhvillohen pranë vulvës ose vaginës. Venat sipërfaqësore janë më afër lëkurës. Fillimisht venat varikoze janë të dhimbshme. Qëllimi i trajtimit është lehtësimi i simptomave, përmirësimi i paraqitjes dhe parandalimi i komplikacioneve, siç është një ulçerë në këmbë. Venat varikoze janë vena të zgjeruara të cilat mund t’ i shihni nëpër lëkurë. Ato shkaktojnë shumë dhimbje, janë në ngjyrë blu të errët ose në vjollcë dhe faktorët kryesorë që i shkaktojnë janë: lodhja, shtatzënia, mosha, qëndrimi i zgjatur në këmbë dhe gjenetika. Njerëzit që preken nga venat varikoza janë më të rrezikuara të zhvillojnë mpiskje gjaku me pasoja fatale, sugjeron një studim i ri. Venat sipërfaqësore dhe ato të thella. Shtatzënia me myometrium varikoze. Venat vericose dhe terapia me kupa ( Hixhama) Në këmbët tuaja ka dy lloje të venave. Trajtimi për venat varikoze. Me kalimin e kohës ato mund të shkaktojnë simptoma dhe shenja si: Venat varikoze përbëjnë shqetësime kozmetike për shumë njerëz, duke u shfaqur si blu të dukshme ose ngjyrë vishnje nën lëkurë ose si vena të ënjtura. Venat merimangë janë një variant më i lehtë i venave varikoze. Pa trajtim, venat varikoze kanë tendencë që të përkeqësohen. Shtatzënia shoqërohet edhe me nepsin për disa ushqime të veçanta.    Aminophylline dhe venat me variçe