Variçe viçit venat

 
Variçe venat mund jetë..

Ezofagut endoskopi venat
 • Venat kapilaret dhe arteriet  Ato jane te holle mjaftueshem per te lejuar oksigjenin, lendet ushqyese, dioksidin e. Arteriet dhe venat koronare Duke qene se zemra nuk pushon kurrë se pompuari gjak për pjeset e tjera te trupit, ajo punon me shumë se dhe. Është organ i zgavruar muskulor i përbërë prej dy zgavrave më të.
  Zemra, arteriet, venat dhe kapilarët formojnë sistem të mbyllur të gjakut. Lajmi i Ditës - Today' s News 45, 535 views · 5: 45. Muri i enëve të gjakut përbëhet prej tre shtresave: 1. Arrogant, rebel dhe. Në arteriet e njeriut ndodhen 20% e të gjithë volumit të gjakut. Kapilaret jane ene gjaku te vogla dhe te holla te cilet lidhin arteriet me venat.
  Venat kapilaret dhe arteriet. Katër tonet kryesore të zemrës janë në relacion me hapjen dhe mbylljen e. Në sistemin e qarkullimit të gjakut, venat ( nga gjuha Latine vena) janë enët e. Tipi muskulor – ndodhen relativisht larg zemrës dhe janë formuese të tensionit. Kapilaret jane ene gjaku te vogla dhe te holla te cilet lidhin arteriet me venat. Venat janë më pak muskuloze se arteriet dhe shpesh janë më afër lëkurës. Ja gjërat që nuk i dini për Edi Ramën ( Pjesa e Pare) - Duration: 5: 45.
  Ventrikulli i majtë – Arteriet sistemike – kapilaret sistemik – venat sistemike -. Probleme me venat e zgjeruara kanë më shumë se 50 për qind e njerëzve në moshën e mesme dhe zakonisht është fjala për venat e këmbëve. Dhe, në rastin e sëmundjeve të zemrës kemi prishje të funksionit të. Në enët e Gjakut bëjnë pjesë venat, arteriet dhe kapilarët. Tunica externa ( Adventia) 2.  Dhimbje nga rrjeti venoz i hips