Variçe mungesa venat jodita

 
Forumi venat jete variçe..

Variçe venat mushkëri
 • Instrument venave variçe shkatërrimin..

  Nxehtësisë varikozëve trajtimi ngrohjes
 • N]

  Pa trajtim kirurgjikal të venave me variçe  Varices - Kjo patologji, e cila rezultoi në zgjerimin e venave sipërfaqësore dhe pamjaftueshmërinë venoz duket valvulare të çon në qarkullim të dobët. Kjo debulesë mund të jetë si pasojë e trashëgimisë gjenetike: Në fakt është vërtetuar që në një familje mund të jenë disa pjestarë me variçe ( më shpesh nëna, gjyshja). Njëkohësisht me mjetet e tyre të përjashtimit të parashikuara në proceset përkatëse Çështje të tilla si zhvillimin e kapsllëk kronik, ndërsa kapsllëk është një nga arsyet kryesore për rritjen e presionit intra- abdominale dhe zhvillimin e venave me variçe në këtë sfond.
  Pamundësia e valvulave të venave për të bërë kthimin në zemër të gjakut, ulin gravitetin e tij dhe e mbajnë gjakun e pistë në trup. I ashtuquajturi “ kapilar” ( ose “ teleangectasie” ) janë dilatacione të vogla të venave të dukshme mbi lëkurën e këmbës. Çfarë janë kapilarët?

  Pa trajtim kirurgjikal të venave me variçe. Venat varikoze trajtohen më pas me mikrokirurgji ose me sklerotizim kimik. Si fund do te ndodhe zgjerimi i venave siperfaqesore te cilat do te marrin nje forme qe ne i quajme VARICE. Shqetesimet kryesore dhe me te shpeshta jane mpirrjet, kruarjet, dhimbjet ne kemb. Kemi shumë pacientë të cilët vite më parë janë trajtuar me lazer apo radiofrekuencë dhe u është rihapur vena safene e madhe dhe kanë nevojë për trajtim të ri të variçeve. Venat me variçe - një patologji mjaft të zakonshme dhe është një sëmundje pse, në shumicën e rasteve që kërkojnë kirurgji, ka një nevojë të vazhdueshme trajtim terapeutik. Shkaqet e venat me variçe ndryshojnë nga personi në person dhe shumë faktorë mund të kontribuojnë në rrezikun e sëmundjes. Metodat termike të mbylljes së venave safena kryhen ambulatorisht, me anestezi lokale, pa plagë ose me plagë shumë më të vogla sesa në rastin e kirurgjisë, rekuperimi është shumë i shejtë, madje pacienti I kthehet aktiviteteve ditore brenda dittës. Komplikimet e venave me variçe legenit: gjakderdhje abnormale mitrës, inflamacion i mitrës dhe vezoreve, fshikëzës. Kështu ndodh dobësimi i mureve të venave dhe sëmundjet e damarëve bëhen shkaktarët e formimit të variçeve. Masat kryesore terapeutike me venat me variçe Metodat e trajtimit të venave variçe e gjymtyrëve të poshtme: trajtim konservativ, terapi të drogës, sclerotherapy, kirurgji endoskopike, kirurgji ( heqjen e venave). Metodat termike të mbylljes së venave safena kryhen ambulatorisht, me anestezi lokale, pa plagë ose me plagë shumë më të vogla sesa në rastin e kirurgjisë, rekuperimi është shumë i shejtë,.
  Por, këto trajtime jo shumë invazive të venave varikoze kanë edhe një përqindje rikanalizimi pas disa vitesh. Arsyet përfshijnë moshën në rritje, prania e problemeve të familjes venave apo dobësi kongjenitale të valvulave deje.   
  Venat me variçe në këmbë të kuqe