Varikozëve këmbët këmbët

 
Shqipe gjuet jashtme gjuhes..

Nizhny spitalet trajtimin venave
 • Variacione venat specialist pelvike..

  Venave badyaga variçe trajtimin
 • ]

  A fryrje japin venat me variçe  Ato zakonisht shkaktohen nga gjenet, por edhe trashja, zgjatja e këmbëve apo qëndrimi me këmbë të kryqëzuara mund t’ i shkaktojë ato duke. Ato zgjerohen, fryhen dhe përdridhen nga grumbullimi i gjakut në to. Ka një numër mënyrash të ndryshme për të parandaluar dhe trajtuar venat me variçe, duke filluar nga operacionet e shtrenjta, e deri te terapitë farmaceutike.
  Per pjesen me te madhe te njerzve venat varikoze apo kapilaret si rrjete merimange nuk japin shqetesime pervec atyre estetike, por ne raste te vecante ato mund ta bejne ecjen ose qendrimin ne kembe te dhimbshem dhe ne raste ekstreme mund te shkaktojne ulcera te lekures. Gështenjat dallohen me cilësi të veçantë dhe shije të ëmbël e të butë. A fryrje japin venat me variçe.
  Nga ana tjetër, gështenja e egër, e cila për fat të keq nuk hahet, ka veti shëruese për venat me variçe dhe dëmtim të kapilarëve, dhe ekstraktet e saj përdoren për përgatitjen e preparateve medicinale. Fillimisht, simptomat e venat me variçe në këmbë nuk është e qartë, sëmundja mund të ndodhë shpejt. Kjo është edhe arsyeja, që shumë pacientë kërkojnë të trajtohen me këtë metodë. Pra, do të dërgoj tek një gjinekolog venat merimangë, ku është testuar plotësisht. Shkencëtarët thonë se operacione të tilla me rreze lazer janë të suksesshme në 95 për qind të rasteve. Kjo, pasi me kalimin e moshës venat humbin elasticitetin e tyre natyror, për shkak të niveleve të larta të inflamacionit. Teknika kryesore për masazhin e venave me variçe është që të jetë i butë, të shmanget presioni me gishta në venat e mëdha dhe shtrëngimi. Masazhi ndihmon me qarkullimin e mirë të gjakut në trupin tuaj, sidomos në këmbët tuaja ( ku shfaqen më shumë venat me variçe). Nëpërmjet rrezeve lazer, venat çahen dhe pasi bëhet zhbllokimi i tyre, vendi i çarjes mbyllet përsëri. Ose simptomat e venat me variçe të këmbëve janë të dukshme - venat e mëdha meandering në këmbët fillojnë të fryrje nën lëkurë, por jo dhimbje një person ndjen. Flebolohy argumentojnë se edhe nëse enët e gjakut e gjymtyrë e sipërme të duket si venat me variçe kohë, të shqyrtojë ato nën mikroskop konfirmon diagnozën, siç u vu re karakteristike e. Por nëse pjesa femër është e mirë, por ka balonë në këmbë të ulët ose të bëhet knotted venat fryrje, atëherë ndoshta kjo është fillimi i venave me variçe.

  Varices Diagnostikua përgjithësi venat me variçe e ulët shqetësimet gjymtyrë. Gjaku në këmbë ngjitet sipër me anë të muskujve të këmbës dhe me anë të kapakëve që gjenden në vena duke penguar edhe kthimin mbrapsh të sasisë së gjakut të hedhur sipër. Venat merimangë Rreth 50% e grave rreth moshës 40- 50 kanë vena merimangë ( ato enët e vogla të gjakut që shfaqen në lëkurën tuaj që japin një formë si të rrjetave të merimangës).  Trajtimi i venave me variçe me skleroterapia