Fizioterapia variacione magnetike

 
Venat intime variçe zonën gjatë shtatzënisë..

Venave variçe simptomat
 • [/CLON]

  Këmbët me varikozë gjatë forumit të shtatzënisë  Një nga shkaqet më të zakonshme të variçeve është shtatzënia. Gjatë shtatzënisë ndodhin shumë ndryshime, të cilat janë të lidhura me të. Vëllimi shtesë i gjakut që prodhoni gjatë shtatzënisë është thelbësor për të mbështetur dy trupa në rritje.
  Këmbët me varikozë gjatë forumit të shtatzënisë. Nëse keni vena varikoze, në këmbët e juaja mund të ndjeni rëndim, djegie, lodhje ose ngërçe. Çdo venë mund të bëhet varikoze, por, ato që preken më shpesh janë venat e gjymtyrëve të poshtme. Venat varikoze ose variçet janë dilatacione ( zgjerime) të venave të këmbës. Kjo, për shkak të qëndrimit të gjatë në këmbë i cili rrit presionin në venat e këmbëve. Dhimbjet mund të shkaktohen nga ngacmimi i lëvizjeve të bebit, të muskujve të mitrës. Kush mund të ketë vena varikoze gjatë shtatzënisë? Rrjedhimisht, ju do të detyroheni të ecni, të uleni dhe të qëndroni në këmbë ndryshe nga më parë. Në shtatzëni, venat varikoze kanë qenë të lidhura me shtimin e peshës dhe lëngjeve. Uthulla e mollës trajton venat me variçe në sajë të aftësisë së saj për të eleminuar depozitat e kalciumit në enët e gjakut. Venat varikoze ose janë dilatacione ( zgjerime) të venave të këmbës. Gjatë shtatzënisë, sasia e gjakut në trupin e gruas rrites më shumë se zakonisht, ndërsa sasia e gjakut që rrjedh nga këmbët drejt legenit zvogëlohet. Por, në qëndrimin ulur, nuk duhet të vendosen këmbët për mbi këmbë. Mund të ndodhë, poashtu, që gjatë natës të keni ngërçe këmbësh. - Duhet evituar qëndrimin i gjatë në këmbë si dhe ulur. Ajo që duhet të bëni është të masazhoni këmbët me uthull molle dhe brenda dy javësh do të vini re përmirësime. Me rritjen e niveleve të hormoneve gjatë shtatzënisë, rritet vëllimi i gjakut dhe venat fillojnë të zgjerohen. Rritja e nivelit të progesteronit, i cili është hormoni kryesor i shtatzanisë, ul lëvizshmërinë e zorrëve, gjë qe favorizon kapsllëkun gjatë shtatzanisë. Por dhimbjet e kësaj natyre, nuk konsiderohen problematike përderisa nuk janë të shoqëruara me gjakrrjedhje. Gjatë shtatzënisë së më vonëshme, dhimbjet mund të jenë edhe si rezultat i lëvizjes së bëbit. Qëndrimi në këmbë ose ulur për një kohë më të gjatë mund të keqësojë simptomat e juaja. Gjatë shtatzënisë trupi juaj pëson ndryshime të shumta. Enët e mëdha të gjakut gjenden kryesisht në këmbë, por venat varikoze mund të shfaqen pothuajse kudo në gjysmën e poshtme të trupit. Gjithë të mirat. Me rritjen e mitrës qendra e gravitetit zhvendoset kah pjesa e përparme e trupit. Qëndrimi shtrirë me këmbët më të ngritura në krahasim me trupin, p. Për shumë njerëz, venat varikoze janë thjesht një shqetësim estetik, kurse për shumë të tjerë mund të jenë një shqetësim i mirfilltë shoqëruar me ndjesinë e dhimbjes dhe parehatisë, si dhe sinjalizojnë probleme të qarkullimit të. Për këtë arsye këshillohet që 3- 4 herë gjatë ditës të qëndroni shtrirë ose ulur, por me këmbët në nivelin e gjoksit për 15- 20 minuta, të kufizoni qendrimet për një kohë të gjatë në këmbë, dhe të mos përdorni veshje të shtrënguara, të cilat pengojnë qarkullimin e gjakut. Në këmbën tuaj mund të shihni grumbuj të vegjël ose më të. Poashtu dhe zgjerimi i mitrës bënë shtypje në vena dhe kjo mund të shkaktojë venat varikoze. Sh, duke vendosur një jastëk nën këmbë. Konstipacioni ( kapsllëku). ⤵ Kushtet që mund të shkaktojnë shkatërrimin e venave janë shtatzënia, obeziteti, qëndrimi i zgjatur, jeta sedentare apo pasive, trashëgimia, hormonet ne shtatzëni ( progesteroni, relaxina). Si rrjedhojë formohen edhe variçet e para. Tanimë organizmi juaj vihet edhe në dispozicion të fëmijës. Variqet ( venat) varikoze shpesh shfaqen në tre muajt e fundit të shtatzënisë.   
  Simptoma varivore vulvore