Venat

 
Variçe aspirina trajtimit venat..

Veins trajtimin tyre varicose
 • LON]

  Qarkullim i dobët i këmbëve me venat me variçe  Shfaqja e venave të fryra është gjithashtu një shqetësim estetik për shumë njerëz. Duket se me to bëhet betejë e vazhdueshme. Në vijim ju sjellim disa këshilla se si ta trajtoni në mënyrë natyrale këtë problem. Për disa, përveç faktit se mund t’ ju duket ndonjë qime e pa hequr në këmbë, është edhe theksimi i venave. Venat me variçe - kirurgji, simptomat, parandalimin, trajtimin e venat me variçe Varices - Kjo patologji, e cila rezultoi në zgjerimin e venave sipërfaqësore dhe pamjaftueshmërinë venoz duket valvulare të çon në qarkullim të dobët. Venat me variçe ( varikoza), të cilët njihen më shpesh,.
  Për të kapërcyer këto simptoma, rrisni sasinë e konsumit të perimeve jeshile, avokado, banana dhe patateve të ëmbla. Variçet shkaktojnë lodhje të këmbës, ënjtje dhe bezdisje. Me ardhjen e pranverës dhe verës, shumica e femrave nuk ndjehen rehat në veshjen e pantallonave të shkurta dhe fundeve sepse nuk kanë këmbë të përkryera. Ato mund të jenë dhe një paralajmërim i rreziqeve afatgjata të shëndetit si: trombozë, mpiksje gjaku, qarkullim i dobët dhe ënjtje të këmbëve. Ushqime të pasura në magnesium- Problemet me presionin e gjakut dhe dhimbjet e këmbëve janë shenja paralajmëruese për mungesën në elektrolite si kaliumi dhe magnezi. Ndoshta keqkuptimi më i zakonshëm në lidhje me venat është se njerëzit mendojnë se mund të trajtohen me kozmetikë.

  Shpesh, ato shoqërojnë një variçe më të madhe dhe me një simptomatollogji që karakterizohet nga ndjenja e irritimit të këmbës ( e ashtuquajtura “ sindromi i këmbëve të rënda” ). Venat me variçe kanë tendencë të paraqiten në kërcinjtë e këmbëve dhe të shkaktojnë dhimbje, krruajtje, nervozizëm dhe ndjesi djegie në këmbë. Megjithatë, ekspertët bien dakord se venat me variçe nuk janë një çështje e shëndetit dhe se nuk duhet të injorohen. Megjithëse më së shumti shihet si një problem femrash, të dy gjinitë si meshkujt, si femrat zhvillojnë variçe- që zakonisht shfaqen me ngjyrë të errët ( blu ose lejla). Këto lloj vena shkaktojnë lodhje të këmbëve, ënjtje dhe parehati të përgjithshme.

  Qarkullim i dobët i këmbëve me venat me variçe. Ka një numër mënyrash të ndryshme për të parandaluar dhe trajtuar venat me variçe, duke filluar nga operacionet e shtrenjta, e deri te terapitë farmaceutike. Ka shumë arsye që çojnë në shfaqjen e sëmundjes – pesha e tepërt, stërvitje e rëndë, predispozicion gjenetik, dhe kështu me radhë. Kjo, pasi me kalimin e moshës venat humbin elasticitetin e tyre natyror, për shkak të niveleve të larta të inflamacionit. Probleme me venat e zgjeruara kanë më shumë se 50 për qind e njerëzve në moshën e mesme dhe zakonisht është fjala për venat e këmbëve.
  Këto nuk shfaqin vetëm një difekt estetik, por mund të jenë të ndjekura edhe nga një insuficiencë venoze në stadet e fillimit. Venat e zgjeruara janë problem i shumë njerëzve. Venat me variçe – një formë tepër e rëndë e sëmundjes, e cila karakterizohet me qarkullim të dobët në këmbë dhe manifestim vizuale të këtij problemi. Venat me variçe kanë tendencë të paraqiten në kërcinjtë e këmbëve dhe të shkaktojnë dhimbje, krruajtje, nervozizëm dhe ndjesi djegie në këmbë.   
  Nëse fillon trajtimi i varakozës