Ënjtje oncology remove këmbëve

 
Venat kuruar variçe..

Venat lënduar këmbët
 • LON]

  Venat me variçe dhe yjet gjatë shtatëzanisë


  Nese ju nevojiten masa per kontrollin e shtatezanise flisni me mjekun tuaj per alternativa te tjera. Venat me variçe. Në një person me varikoz, venat blu dhe të fryrë janë të dukshme në lëkurë. Venat e zgjeruara, rrudhat, celuliti dhe puçrrat janë vetëm disa nga pasojat e kësaj periudhe. Venat varikoze fillojnë në moshë të re dhe shtohen me rritjen e moshës. Ato zgjerohen, fryhen dhe përdridhen nga grumbullimi i gjakut në to.

  Në shtatzani, mitra rritet dhe bën shtypje në enët e gjakut të legenit, gjë që shpie në rritjen e shtypjes në venat e këmbëve dhe kështu mund të shkaktojë zgjerimin e tyre. Ata mund të kenë probleme të hershme në këtë periudhë si shënon shtrirje, celuliti, hemorroide, ënjtje, venat me variçe për shkak të një rrjedhë të pamjaftueshme të gjakut. Më të zakonshme gjatë shtatzënisë, venat me variçe shkaktohen për shkak të valvulave të gabuara në venat ose mureve të dobësuara të venave. Mos harroni të përdorni, sidomos në pjesën e barkut dhe zemrat, vajra ushqyese dhe natyrore të. Përfitoni nga rritja e energjisë për të bërë pak stërvitje gjatë shtatzanisë, gjithmonë duke u këshilluar me mjekun. Në një person me varikoz, venat blu dhe të fryrë duken të dukshme në lëkurë. Vëllimi i gjakut në venat dhe arteriet rritet për të lejuar nënën të ushqejë foshnjën, veçanërisht në zonën e legenit dhe rrjedhimisht të këmbëve. Mund të quhet një sëmundje e të rriturve ( adultëve). Më të zakonshme gjatë shtatzënisë, venat me variçe shkaktohen për shkak të valvulave të gabuara në venë ose mureve të dobësuara të venave.

  Është po aq e rëndësishme të përqëndroheni në një dietë të shëndetshme, duke përfshirë ushqimet e rregullta, perime, fruta dhe drithëra. Nëse edhe më parë e keni patur të njejtin problem me venat e zgjeruara në shtatzani, për këto arsye, gjendja momentale mund të ju. Lëkura si organi më i madh i njeriut përjeton shumë ndryshime gjatë periudhës se shtatëzanisë. Simptomatike venat me variçe foto të ekstremiteteve të poshtme është ankesat e pacientëve me venat ekzistuese që shkaktojnë kozmetike shqetësim, një peshë të caktuar, dhe në disa raste, dhimbje në gjymtyrët e poshtëm, dhimbje gjatë natës dhe ndryshimeve trofike karakter në këmbë. Si rregull nuk ka variçe në fëmijëri dhe janë shumë të rralla rastet kur ato shfaqen në adoleshencë. Tek femrat ato zakonisht bëhen të dukshme pas shtatëzanisë së parë.

  Venat me variçe dhe yjet gjatë shtatëzanisë. Kjo mund ta bëjë të vështirë për të ecur dhe për të rritur tendosjen në këmbët tuaja. Evitoni pilulat kunder shtatezanise me sasi te madhe estrogjeni – Perdorimi per kohe te gjate i pilulave me perqendrim te madh estrogjeni ka treguar se rrit riskun per varice duke crregulluar funksionimin e valvulave.
  Megjithatë, nëse ju keni ndjeshmëri të veçantë venat e juaja do të zgjerohen nëse rrini ulur ose qëndroni në këmbë një kohë më të gjatë. Venat e thella dhe venat perforatore zakonisht janë në gjendje t’ i bëjnë rezistencë shtypjes së rritur për një periudhë kohore. Gjaku në këmbë ngjitet sipër me anë të muskujve të këmbës dhe me anë të kapakëve që gjenden në vena duke penguar edhe kthimin mbrapsh të sasisë së gjakut të hedhur sipër. Gjatë 9 muajve të shtatzënisë, trupi i gruas pëson ndryshime të mëdha, ndër këto është edhe gjaku i cili ndryshon volumin dhe përbërjen.   
  Venat me variçe munden