Variçe venat shtëpisë

 
Gjoksit variçe njeri..

Shtatzënia ndikon venat variçe
 • ON]

  Venat me variçe të ezofagut dhe stomaku me cirrozë  Një shenjë e cirrozës janë webs e anijeve që shfaqen në lëkurë, dhe e verdhë e syve dhe të lëkurës. Venat me variçe të ezofagut dhe stomaku me cirrozë. Hiatal hernia - një gjendje patologjike në të cilën ka një zhvendosje të ezofagut të barkut, pjesën e stomakut ose të gjitha të barkut në gjoks nëpërmjet një vrimë të zgjeruar.
  Arbër Veliu, mjek gastro- enterolog/ hepatolog shpjegon për lexuesin e gazetës Shëndet+ se çfarë janë varicet esofageale, si shkaktohen, simptomat si dhe format e trajtimit. Personat me cirrozë të dekompensuar shpesh zhvillojnë komplikacione të tilla si rritje të presionit në venat që çojnë gjakun në mëlçi ( hypertension portal), variçe të ezofagut dhe stomakut ( tendosje dhe dobësim të enëve të gjakut) që çon në hemoragji të brendshme, ascit që është grumbullimi i. Gjatë endoskopisë mund të shihen variçe me njolla të kuqe ose me shirit të gjatë të kuq që shkaktojnë hemorragji • Cirroza ose dëmtime të rënda të mëlçisë. Një formë e diagnozës është - ultratinguj ( ultratinguj), rezonancë magnetike dhe tomography llogaritur dhe studimet endoskopike në të cilën mund të zhvillohet venat me variçe të ezofagut. • Njolla të kuqe në variçe ( red marks). Ky zgjerim i venave quhet “ variçe”. Diagnoza e shtatzënisë bazuar në të dhënat Esophagoscopy me biopsi dëshiruar skajet e ulcerat. Këto variçe kanë risk të lartë për hemorragji. Ndonjëherë, venat fryhen aq shumë, sa mund të çahen dhe të shkaktojnë hemorragji. Infeksioni me HBV mund të shoqërohet me artrit, glomerulonefrit, poliarterit nodoz.

  , hepatiti, sëmundje alkoolike të mëlçisë dhe çrregullime të duktuseve biliare ( kanaleve të tëmthit) – e quajtur cirroza primare biliare. Varice të mëdha. Kështu që hepatiti kronik C mund të çojë në shkatërrim të mëlçisë, me zhvillim të indit fibroz, të indit dhjamor, në cirrozë dhe në kancer të mëlçisë. Bartësit kronikë kanë rrezik të shtuar për cirrozë dhe kancer të mëlçisë. Venat me variçe e ekstremiteteve të ulëta është më shumë i zakonshëm në gratë, por nuk ankohen për këtë për gjendjen e tyre dhe shikimet e ziliqar në kalimin nga e meshkujve. Këto vena mund të zgjerohen, që do të thotë ato mbajnë më shumë gjak seç duhet. Kur qarkullimi në venën porta ngadalësohet, gjaku prej zorrëve dhe shpretkës kthehet në venat e stomakut dhe ezofagut. Venat me variçe si shkak i infertilitetit. Nga Denisa Canameti.

  Ato kanë mure të holla dhe presion të lartë dhe ka kanë shumë gjasa që të plasin. Sëmundjet e mëlçisë janë kryesoret që shkaktojnë variçet e ezofagut, si p. Cirroza e mëlçisë është një proces që karakterizohet nga dëmtimi i qelizave dhe zëvendësimi me qeliza të dëmtuara. Shëron ulcerat e ezofagut si dhe zbaticë ezofagitis. Gjithkush ka prioritetet e veta. Venat e zgjeruara të variceve ezofageale formohen kur qarkullimi i gjakut në mëlçi ngadalësohet. Më pak se 1% e infeksioneve akute me HBV përparojnë në hepatit fulminant ( mortalitet 60% ).   
  Inflamacion këmbë me venat me variçeco