Varikozë venat këmbës

 
Komente varicose ilaçe veine..

Moskës spas rajonit
  • Shkaku i venave me dhimbje varikoze


    Shtatzania shoqërohet me ndryshime në qarkullimin e gjakut, gjë e cila ndonjëherë shkakton dhimbje koke. Trombozat e venave të këmbëve është sëmundje e rëndë akute që shkaktohet nga bllokimi i venave nga gjaku i mpiksur dhe që shfaqet me ënjtje dhe dhimbje të. Ndër komplikacionet më të shpeshta është tromboflebiti i venave varikoze. Fatkeqësisht shfaqja e venave varikoze nuk mund të parandalohet.
    Studimi i kryer tek 420 mijë njerëz sugjeron se kjo gjendje duhet të konsiderohet si shenjë alarmi për zhvillimin e trombozës së venave të thella ose embolizmi pulmonar. Shkaku i vërtetë i kësaj patologjie, venave varikoze nuk është identifikuar ende, por publikime të shumta tregojnë që radikalet e lira ose të paktën prania e tepërt e tyre luan një rol të rëndësishëm në shfaqjen e sëmundjes së venave, duke dëmtuar strukturën e paretit venoz. Ecjet me orar të zgjatur, këmbët që qëndrojnë për një kohë të gjatë në këpucë të mbyllura, krijojnë edhe shqetësime. Këto situata mund të shfaqin probleme me këmbët, sidomos me gishtat e këmbëve. Shpesh ky komplikacion kalon pa probleme sigurisht duke u mjekuar dhe ndjekur nga mjeku. Kur nuk ka shkak tjetër për dhimbjen e kokës, këshillohet qëndrimi. Shkaku i vërtetë i kësaj patologjie nuk është identifikuar ende, por publikime të shumta tregojnë që radikalet e lira ose të paktën prania e tepërt e tyre luan një rol të rëndësishëm në shfaqjen e. Njerëzit që kanë vena varikoze janë të rrezikuar të zhvillojnë një mpiksje gjaku me pasoja fatale, sugjeron një studim i ri. Shkaku i venave me dhimbje varikoze. Kjo do të thotë se të gjithë ata që janë të ekspozuar ndaj shkaktarëve janë kontingjent risku.
    Metodat e trajtimit të insufiçencës së venave të varikozuar janë: kirurgjia, skleroterapia, lazeri, radiofrekuenca etj. Venat varikoze mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të problemeve me qarkullimin e gjakut. Përshtati në shqip: Blertina Koka Njerëzit që kanë vena varikoze janë të rrezikuar të zhvillojnë një mpiksje gjaku me pasoja fatale, sugjeron një studim i ri. Sot në botë ka gjetur përhapje të gjerë skleroterapia me shkumë skerozante, duke mjekuar të gjitha format e venave varikoze dhe cilësuar si standard i lartë ku në 10 të sëmurë 8 trajtohen me. Ky është një inflamacion që manifestohet me skuqje, dhimbje, fortësim i variçeve dhe temperature lokale.    Si të aplikoni një vaj për qime për venat me variçe