Gështenjës varikozë kajit udhëzimeve

 
Variçe palestër nëse venat..

Japoneze sophora venat variçe
 • Plagët venat trajtuar..

  Variçe këmbën goditur
 • [/CLON]

  Ënjtja e fortë e këmbëve është shkaku i grave të moshuara


  Por, meqenëse ulcera në më të shumtën e rasteve është e pranishme te personat që konsumojnë pije alkoolike, mendohet se mund të jetë kjo arsyeja, pse ajo është më e përhapur te meshkujt. Nganjëherë shenja e parë e një problemi është një ndryshim në mënyrën e ecjes, si bërja e një hapi më të madh, ose tërheqja e lehtë e këmbëve. Tek 75 % e grave gjatë shtatzanisë, vie tek paraqitja e ënjtjes dhe zakonisht kjo është një paraqitje normale. 19- DHEMBJA Mundim, shqetesim a vuajtja qe provon a heq dikush kur i dhemb diçka ne trup, ndjenja qe shkaktohet nga nje vuajtje fizike, sembim, therje. Personat më të prekur nga sëmundja e ulcerës në stomak janë pikërisht meshkujt. Ënjtja e fortë e këmbëve është shkaku i grave të moshuara. Gjëja kryesore që duhet bërë është që të reduktohet dhimbja dhe ënjtja në zonën e lënduar, si dhe të ndiqet funksioni dhe forca e muskujve. Pjesën më të madhe të kohës, kruarja është një problem afatshkurtër dhe shkaku i saj do të jetë i dukshëm. Nëse ënjtja edhe më tej është prezente, lajmëroni mjekun. Puna e vështirë, kequshqyerja ose ndryshimi i presionit mund të shkaktojnë ndryshime në këmbët tuaja. Sëmundja e osteoporozës, ose dëmtimi i kockave, nuk është ende e njohur si duhet në vendin tonë. Në ditët e para të paslindjes është e shpeshtë paraqitja e urinimit dhe djersitjes së shtuar. Ënjtja e kuqe e pickimit të mushkonjës ose pickime të insekteve të tjera ose kafshimeve, janë të lehta dhe mund të shkaktojnë një kruarje të vazhdueshme për një kohë të limituar.
  2 – Seksi është më i bukur sesa kremrat e shtrenjta kundër rrudhave. Ende nuk dihet shkaku i vërtetë i shfaqjes së saj. 3- Zhurmat e frymemarrjes behen te renda 4- Dihatja eshte simptome e semundjeve te tjera si zemra, astma, veshka etj. Ndërkohë që përveç kësaj, mungon informacioni për mënyrat e parandalimit të saj, por edhe për trajtimin e të sëmurëve, i cili tashmë është i mundshëm. Kjo sipas fjalorit te gjuhes shqipe. Tek shumica e grave, shputat kthehen shpejt në gjendjen e mëparshme pas lindjes, megjithatë tek disa është e mundur që shputat rriten për gjysmë apo për një numër, por nuk duhet të brengoseni për këtë sepse është paraqitje normale. Megjithatë, ka situata më serioze kur problemet e këmbëve tregojnë për çështje serioze shëndetësore. Shkaku mund të jetë një humbje e ngadaltë e ndjesive në këmbë, shkaktuar nga dëmtimi i nervit periferik. Më së shpeshti lajmërohet nga fundi i shtatzanisë, në tremujorin e tretë, ndonjëherë edhe në të dytin, ndërsa zakonisht gratë ankohen që ënjtja është më e theksuar gjatë fundit të ditës. Tërheqja zvarrë e këmbëve. Gjithashtu, nëse ënjtja lajmërohet vetëm në një këmbë, e përcjellur me të skuqura dhe dhembje, duhet të konsultoheni me mjekun shkaku i rrezikut të paraqitjes së trombozës në vena. Shkaku kryesor, i cili ndikon për kënaqësi në dashuri dhe në seks është të tajiturit e sasisë së dyfishtë të hormoneve të estrogjenit. Lloji i trajtimit varet nga shkalla e lëndimit.   
  Shkaqet e venave me variçe ayurveda